Apple Magic Keyboard

Apple Magic Keyboard combineert een strak ontwerp met een ingebouwde oplaadbare batterij en verbeterde belangrijke functies. Met een stabiel schaarmechanisme onder elke toets, een geoptimaliseerde toetsafstand en een laag profiel, biedt de nieuwe Magic Keyboard een opmerkelijk comfortabele en nauwkeurige typervaring. Het koppelt automatisch met jouw Mac, zodat je meteen aan het werk kan. En de batterij gaat erg lang mee en gaat ongeveer een maand mee zonder oplaadbeurt

Magic Keyboard

De lancering van de Magic Keyboard stamt al uit 2015. Het is een minimalistisch toetsenbord dat je via Bluetooth verbind met je Mac of MacBook (Pro). Op de achterkant bevindt zich een Lightning poort, die wordt gebruikt voor het opladen en vaak ook om de eerste koppeling te leggen tussen je Mac en toetsenbord.

Apple verkoopt het toetsenbord voornamelijk als een Mac desktop add-on: als je het met een Mac gebruikt, hoef je alleen maar het andere uiteinde van de Lightning kabel in de USB-C poort van een Mac te steken, en het toetsenbord wordt automatisch gekoppeld om ‘m draadloos te gebruiken. Het toetsenbord kan ook worden gekoppeld met iPads, iPhones en zelfs Windows pc’s of Android apparaten.

Het eerste Magic Keyboard maakte gebruik van AA-batterijen echter beschikt het nieuwste model over een interne batterij. Door de verwijdering van dit batterijvak heeft het toetsenbord minder ruimte nodig en is het een stuk dunner dan zijn voorganger. Het dikste punt van het wigvormige model is 11mm.

Het kleine formaat van het toetsenbord maakt het draagbaar genoeg om in een tas of rugzak te schuiven. In tegenstelling tot de andere twee versies van het Magic Keyboard, heeft dit stand-alone toetsenbord voor Macs geen verlichte toetsen.

De batterijduur is ongekend goed

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat de batterijduur van de Apple Magic Keyboard belachelijk goed is, en je kunt controleren hoeveel juice je nog hebt door simpelweg op het Bluetooth-pictogram te klikken dat naast het wifi-signaal bovenaan je Mac-scherm staat. Het kan ruim een ​​maand duren voordat je je zorgen moeten maken over het aansluiten van je Magic Keyboard aan een Lightning kabel.

Magic Keyboard met numeriek toetsenblok

Voor degenen die aan veel in spreadsheets of andere financiële applicaties werken, biedt Apple ook een langwerpig en iets duurdere Magic Keyboard met numeriek toetsenblok. Zoals de naam al doet vermoeden, voegt het een numeriek toetsenblok toe aan de rechterkant van de standaardconfiguratie. Al het andere is identiek aan het ander model. Houdt er bij dit model rekening mee dat je muis niet meer direct langs je toetsenbord kunt neerleggen. Vooral voor mensen met (lichte) RSI klachten is het aan te raden dit toetsenbord niet te kopen, maar te gaan voor het toetsenbord zonder het numerieke blok. Hierdoor wordt de afstand tussen alles verkleind waardoor je binnen je schouderbreedte blijft werken en er minder spanning op je onderarm komt te liggen.

Magic Keyboard space grey (spacegrijs)

Heb je een Space Grey MacBook of vindt je de kleur gewoon tof kies dan voor een Magic Keyboard Space Grey. Helaas is deze kleur alleen maar te verkrijgen bij het numerieke toetsenbord. Of er in de toekomst ook een Magic Keyboard Space Gray komt zonder numeriek blok is nog de vraag, maar gezien de immense populariteit ook onder de Magic Mouse 2 Space Grey verwachten we van wel.

Magic Keyboard Mac

Wanneer je jouw Magic Keyboard verbindt via de Lightning kabel wordt deze direct herkend en automatisch gekoppeld. Als je dan de Lightning kabel verwijderd is het toetsenbord dus gekoppeld met je Mac. Omdat de aansluiting aan de achterkant zit kun je ‘m ook opladen en gelijktijdig gebruiken. Iets waar niet echt over nagedacht is bij de Magic Mouse 2 waarbij het oplaadpunt aan de onderkant zit waardoor je deze niet gelijktijdig kunt gebruiken terwijl je ‘m oplaad.