Magic Mouse 2

De Apple Magic Mouse 2 ziet eruit en voelt hetzelfde aan als zijn voorganger; de Magic Mouse. Het minimalistische ontwerp is echter misschien niet voor iedereen even comfortabel en de Lightning-poort bevindt zich niet op de meest logische plek. Toch blijft dit een topper onder de muizen en dat komt mede door het stijlvolle design en intuïtieve gebaren die je met de muis kunt maken.

Apple Magic Mouse 2: Ontwerp en functies

Als je ze naast elkaar legt ziet de Apple Magic Mouse 2 er exact hetzelfde uit als de eerste Magic Mouse. Ze hebben beide hetzelfde gebogen profiel en zijn nagenoeg even lang. Het gewicht is bij het nieuwe model iets afgenomen, maar met 3,5 gram haast onmerkbaar. Ook de onderkant is hoofdzakelijk hetzelfde gebleven zo glijdt de Magic Mouse 2 over twee wrijvingsarme strips en dit gaat nog net zo soepel als zijn voorganger. De optische sensor aan de onderkant reageert erg snel op bewegingen en je kunt de gevoeligheid en tracking aanpassen in de systeemvoorkeuren van je Mac.

Magic Mouse 2 space grey (spacegrijs)

Naast de gebruikelijke witte variant is de Magic Mouse 2, naast zilver, ook verkrijgbaar in space grey (spacegrijs). Deze variant is op de kleur na exact hetzelfde als de witte variant. De kleur van de Magic Mouse 2 space grey zien we ook terug in het numerieke toetsenbord en verschillende iPhone varianten. Vergelijk de kleur niet met die van de space grey MacBooks, want deze zijn een stuk lichter van kleur. De Magic Mouse 2 space grey zit eerder tegen het zwarte dan grijze aan qua kleurstelling.

Magic Mouse oplader (opladen)

In plaats van AA-batterijen heeft de nieuwe Magic Mouse 2 interne oplaadbare lithium-ionbatterij die tot een maand lang kunnen worden gebruikt zonder op te laden. Dat is ongeveer twee keer zo lang als de oude alkalinebatterijen die in de eerste Magic Mouse werden gebruikt.

Je Magic Mouse 2 volledig opladen duurt ongeveer twee uur en met twee minuten laden zou je in theorie 9 uur je muis kunnen gebruiken, aldus Apple. Dit laatste is vooral gewenst, omdat de plek om je muis op te laden verre van ideaal is, namelijk aan de onderkant. Waardoor je deze niet kunt gebruiken.

Je laadt de muis dus op via een Lightning poort aan de onderkant. De verwijderbare batterij klep die in de originele Magic Mouse werd gebruikt, is verdwenen. Nu is er een stevige aluminium bodem met een enkele Lightning-poort tussen de geleiderails zichtbaar. Vanzelfsprekend is het grote nadeel van de locatie van de Lightning poort aan de onderkant dat je de muis niet tegelijkertijd kunt opladen en gebruiken.

Verbinden met Bluetooth

Heb je ooit problemen gehad om een Bluetooth apparaat, zoals de Magic Mouse, te koppelen met je Mac? De Magic Mouse 2 lost dat probleem op unieke wijze op. Als de Magic Mouse 2 niet is gekoppeld, zoals wanneer je deze voor het eerst ontvangt, of als je de muis handmatig ontkoppelt met behulp van het Bluetooth voorkeurenpaneel van je Mac, kan deze onmiddellijk worden gekoppeld door de muis op de Mac aan te sluiten met behulp van de Lightning-naar-USB-kabel. Deze wordt vervolgens herkend en klaar is kees

De glijstrips

Andere verbeteringen voor de Magic Mouse 2 zijn onder meer het soepeler glijden over verschillende oppervlakken. Nu de verwijderbare batterij klep weg is heeft Apple de glijstrips aan de onderkant aangepast voor een beter gebruiksgemak. Dat gezegd hebbende, gleed de originele Magic Mouse over de meeste oppervlakken zonder overslaan ook gewoon erg goed.

Magic Mouse 2 aanbieding

Natuurlijk wil je deze topper van een muis scoren tegen de best mogelijke prijs. Je bent dan bij Kabelmix aan het juiste adres. Door bulk in te kopen (zonder retail verpakking en omdoos) kunnen wij de Apple Magic Mouse 2 tegen een erg scherpe prijs aanbieden. Daarnaast bieden we geregeld ook een refurbished Magic Mouse 2 aan.