iPhone adapter

Met een iPhone adapter zorg je er altijd voor dat je de juiste hoeveelheid wattage naar je iPhone stuurt. Voor de nieuwe iPhone modellen (vanaf de iPhone 11) wordt er geen iPhone adapter meer standaard meegeleverd bij de aankoop van je iPhone. Dus ben je op zoek naar een iPhone adapter dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook voor iPhone adapters met een USB-A poort zit je hier goed.

Wat is een iPhone adapter?

Een iPhone adapter is het blokje waaraan je de iPhone Lightning kabel aan bevestigd en welke zorgt voor stroom richting je iPhone om deze op te laden. Het is als het ware een klein omvormertje die er voor zorgt dat je iPhone de juiste ampère en wattage verstuurd naar je telefoon voor het opladen. Als deze waardes niet goed zijn kan dit schade veroorzaken aan je telefoon of oplader met ernstige gevolgen.

Hoe werkt een iPhone oplader?

Hoe werkt een iPhone oplader? Wat zijn de onderdelen? Een iPhone adapter is een soort voedingsblokje welke zorgt voor een constante spanning en stroom richting je iPhone. Door het gebruik van omvormers in de adapter wordt stroom vanuit het stopcontact omgezet naar stroom (voltage en ampere) die je telefoon goed kan ontvangen om zichzelf op te laden. Zie het als een soort sluis die zorgt voor een constante stroom en hoeveelheid water.

iPhone USB-C en USB-A adapters

Je iPhone kun je op verschillende manier opladen. Dit hangt af van het model iPhone die je hebt, vanaf een iPhone 11 is het de bedoeling dat je deze oplaad met een een iPhone USB-C adapter met USB-C naar Lightning kabel. Modellen die ouder zijn dan een iPhone 11 worden over het algemeen opgeladen met een iPhone USB-A adapter van 5V.

iPhone USB-C adapter 18W

Met de iPhone USB-C adapter 18W laad jij jouw iPhone razendsnel op. Vanaf de iPhone 11 is er geen USB-C adapter meer standaard meegeleverd, deze moet je dus helaas zelf kopen. Je laad je iPhone razendsnel op met deze 18W adapter in combinatie met een USB-C naar Lightning kabel. De batterij van jouw iPhone zit met deze adapter na een halfuur voor de helft vol. Dat is 3x zo snel als met de oudere 5 watt lader die wel vaak standaard bij oudere toestellen is meegeleverd. Met een USB-C naar USB-C kabel kun je deze adapter ook gebruiken voor je iPad, helaas wel zonder snelladen.

iPhone USB-C adapter 20W

Met de iPhone USB-C adapter 20W kun je jouw iPhone razendsnel opladen. Vanaf de iPhone 11 is er geen USB-C adapter meer standaard meegeleverd, deze moet je dus helaas zelf kopen. Je laad je iPhone razendsnel op met deze 20W adapter in combinatie met een USB-C naar Lightning kabel. De batterij van jouw iPhone zit met deze adapter na een halfuur voor de helft vol. Dat is 3x zo snel als met de oudere 5 watt lader die wel vaak standaard bij oudere toestellen is meegeleverd. Met een USB-C naar USB-C kabel kun je deze adapter ook gebruiken voor waar deze eigenlijk voor bedoeld is en dat is je iPad (8e generatie) opladen.

iPhone 11 USB-C adapter

Voor het eerst sinds de originele iPhone in 2007 werd uitgebracht, is Apple bezig geweest met het upgraden van de meegeleverde adapter en kabel. Vanaf de iPhone 11 krijg je namelijk de beschikking over de iPhone 11 USB-C adapter en een USB-C naar Lightning kabel.

iPhone 12 USB-C adapter

Als je in de toekomst een iPhone koopt, ontvang je geen meegeleverde iPhone 12 USB-C adapter of oordopjes. Apple zegt dat de redenen ecologisch zijn. Door bij elke telefoon minder ‘gratis’ accessoires uit te delen, wordt er volgens het bedrijf minder materiaal gebruikt en kunnen kleinere dozen efficiënter worden verzonden. Dus in de toekomst komen de dozen gewoon met een iPhone en een Lightning naar USB-C-kabel. Deze aanpak van Apple is over het algemeen een goede ontwikkeling, maar het had dan ook af moeten stappen van de Lightning poorten. USB-C is al volledig omarmd door andere aanbieders en je kunt op die manier makkelijker wisselen tussen adapters en kabels als USB-C de standaard wordt.