• Gratis verzending*
 • Geld terug garantie
 • Snel verzonden
 • Milieubewust

Apple muis kopen

De Magic Mouse van Apple is een multi-touch muis die wordt geproduceerd en verkocht door Apple. Deze muis werd voor het eerst verkocht eind oktober 2009. In navolging van de iPhone, iPad, iPod Touch en multi-touch trackpads, maakt de Magic Mouse ook gebruik van gebaren zoals vegen en scrollen over het bovenoppervlak van de muis. De muis maakt uiteindelijk verbinding via Bluetooth en werkt op twee AA-batterijen. Bij de nieuwe Magic Mouse 2 is een interne accu aanwezig waardoor je geen batterijen meer nodig hebt en deze laadt je op via een Apple Lightning kabel.

De muis vereist minimaal Mac OS X 10.5.8 en kan ook worden geconfigureerd als een linkshandige muis met twee knoppen, maar de standaardinstelling is een enkele knop. Hij maakt verder maakt gebruik van lasertracking voor een grotere nauwkeurigheid van de aanwijzer dan Apple muizen van de vorige generatie.

Apple muis opladen

De eerste generatie Apple Magic Mouse maakt gebruik van AA-batterijen. Handig, omdat je dan direct door kan indien de muis leeg is. Bij de nieuwere Magic Mouse 2 varianten zilver en space grey laad je de muis op via een Lightning kabel. Er is dus een ingebouwde accu aanwezig bij deze generatie. Het lastige is dat je de muis moet opladen aan de onderkant waardoor je de Apple muis niet meer kunt gebruiken zoals dat wel het geval is bij de toetsenborden: Magic Keyboard van Apple.

Bij deze laatste gaat de oplaadkabel in de voorkant van het toetsenbord waardoor je deze gewoon nog kunt blijven gebruiken. Verwacht wordt dat dit gaat worden opgelost bij de nieuwe generatie muizen de Magic Mouse 3. Dit zou kunnen door ‘m ook aan de voorkant op te laden, maar gezien het minimalistisch design is de verwachting dat het eerder draadloos gaat gebeuren. Zoals nu ook al vol ingezet wordt op MagSafe accessoires.

Apple muis koppelen

Volg deze stappen om je Magic Mouse je koppelen aan je Mac.

 1. Sluit een Lightning naar USB of een USB-C naar Lightning kabel aan op de Lightning poort van de Magic Mouse en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op je Mac.
 2. Zorg ervoor dat de aan / uit-schakelaar van het apparaat op AAN staat. (Groen is zichtbaar onder de schakelaar wanneer het apparaat is ingeschakeld.)
 3. Ga vervolgens naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren en klik op Bluetooth om het Bluetooth voorkeuren venster te openen. Wanneer het apparaat met je Mac wordt gekoppeld, wordt het weergegeven in de lijst met apparaten.
 4. Controleer het Bluetooth voorkeurenvenster

Een Apple muis koppelen die al eerder aangesloten was

Volg deze stappen om je eerdere draadloze Apple apparaat in te stellen:

 1. Schakel je Magic Mouse in.
 2. Wacht tot de LED van je Magic Mouse begint te knipperen, wat betekent dat het zich in de detecteerbare modus bevindt. (Als de LED brandt maar niet knippert, is je muis al gekoppeld met een andere Mac. Om het te ontkoppelen, kiest je in het Apple-menu > Systeemvoorkeuren en vervolgens Bluetooth. Klik hier op het apparaat dat je wil verwijderen en klik op de knop annuleren.
 3. Schakel het apparaat uit en begin opnieuw bij stap 1.

Apple muis resetten als er geen verbinding is

Als je Magic Mouse weigert te verschijnen in de Bluetooth instellingen van Mac, kan het helpen om de verbinding te resetten. Dit doe je middels de volgende stappen?

 1. Klik op het Bluetooth pictogram in de macOS-menubalk
 2. Houd Shift + Option ingedrukt en klik nogmaals op het Bluetooth pictogram
 3. Selecteer Foutopsporing en vervolgens Alle apparaten verwijderen
 4. Doe hetzelfde opnieuw, maar kies deze keer Reset de Bluetooth module
 5. Probeer nu je Apple muis opnieuw met macOS te koppelen

Denk aan het milieu

Denk ook eens na over de milieukosten van deze continu werkende laders. Miljoenen opladers die 24/7/365 aangesloten blijven zitten, vertaalt zich in miljoenen kilowatturen per jaar. En elk kilowattuur geproduceerd vermogen staat gelijk aan ongeveer een pond CO2 dat in de atmosfeer wordt uitgestoten.

Met dat in gedachten moeten we misschien allemaal onze opladers loskoppelen als ze niet in gebruik zijn.

Een alternatief?

Als alternatief kun je slimme stopcontacten kopen die je op afstand kunt bedienen. Je vervangt het ene actieve apparaat door een ander, en naar mijn ervaring kunnen ook deze behoorlijk wat stroom trekken wanneer ze zijn aangesloten, maar als je ze verstandig gebruikt, zou je een enkel slim stopcontact kunnen gebruiken om een ​​aantal verschillende apparaten in en uit te schakelen.

Of misschien kan een enkel stopcontact de meeste van je apparaten in bijvoorbeeld je kantoor aan het eind van de dag uitschakelen, of de laders die je in je woonkamer hebt als het tijd is om naar bed te gaan.