Apple MagSafe

Over de MagSafe oplader van Apple bestaat veel onduidelijkheid. Sommige verstaan hier de oplader onder die je op je iPhone 12 klikt door middel van de ingebouwde magneten en andere denken aan een MagSafe 1 of MagSafe 2 adapter waarmee je jouw MacBook oplaad. Welke MacBook oplader je ook bedoeld, geen probleem, want we hebben ze allemaal in onze webshop 😉

MagSafe oplader

Met de iPhone 12 en 12 Pro modellen die in oktober 2020 werden geïntroduceerd, heeft Apple de MagSafe opnieuw uitgevonden, een naam die ooit werd gebruikt voor de magnetische oplaadkabels die zijn ontworpen voor de eerste MacBook. De hergebruikte ‌MagSafe‌ naam heeft nog steeds betrekking op accessoires die beschikken over een magneet, maar deze keer ontworpen voor je iPhone in plaats van MacBook. Toch op zoek naar een MagSafe oplader voor je MacBook? Je vindt deze bij de Apple MagSafe opladers.

Alle ‌iPhone 12‌ modellen hebben een magneet ring ingebouwd in de achterkant rond de draadloze oplaad spoel, deze past op ‌MagSafe‌ accessoires zoals hoesjes en opladers.

Hoe werkt MagSafe

‌MagSafe‌ maakt dus gebruikt van een ring van magneten in de ‌iPhone 12‌ modellen om verbinding te maken met accessoires waarin ook deze magneten zijn ingebouwd. De ‌MagSafe‌ oplader van Apple klikt bijvoorbeeld rechtstreeks op de achterkant van een iPhone, net zoals een magneet op een koelkast klikt.

De hoesjes werken op dezelfde manier, ze klikken op de magneetring die in de ‌iPhone‌ is ingebouwd. Door het ontwerp van de magneetring zijn de ‌iPhone 12‌ modellen compatibel met een hele reeks accessoires die afhankelijk zijn van deze magneten, van opladers tot houders en hoesjes.

De magneetring in iPhones

iPhone 12‌ modellen hebben, in elk apparaat, een ring van 18 rechthoekige magneten die in een cirkelvorm zijn gerangschikt onder de draadloze oplaad spoel waardoor de ‌MagSafe‌ magie werkelijkheid wordt.

MagSafe USB-C

Aan de ene kant bevindt zich de MagSafe‌ oplader. Deze ziet eruit als een Apple Watch oplader met een aluminium behuizing en zacht materiaal aan de bovenkant van de oplader. De oplader klikt op een ‌iPhone 12‌ met magneten erin, waardoor de oplaad spoel in de ‌MagSafe‌ oplader perfect uitgelijnd is met de oplaad spoel in de ‌iPhone‌.

Aan de andere kant bevindt zich een MagSafe USB-C uitgang welke je in een adapter kunt stoppen zoals de iPhone 18W adapter. Het maximale wattage waarmee je iPhone opgeladen wordt door de MagSafe adapter is 15W.

Magsafe adapter

Er zijn twee verschillende versies van MagSafe adapters, beter bekend als MagSafe 1 en MagSafe 2. MagSafe 1 is iets groter en werd in 2006 geïntroduceerd samen met de originele MacBook en MacBook Pro. De eerste editie van de MacBook Air gebruikte ook MagSafe 1, maar had een iets dunnere kop. De MagSafe 2 oplader is dunner en is ontworpen voor alle MacBooks die na 2009 zijn uitgebracht. MagSafe 1 en MagSafe 2 zijn ook niet uitwisselbaar

Magsafe 2 oplader

De MagSafe 2 power adapter heeft een magnetische gelijkstroomconnector, dus als iemand erover zou struikelen, wordt het snoer onschadelijk losgekoppeld en blijft je MacBook Pro veilig. Dit alles helpt de MacBook Pro oplader ook om rafelen of verzwakking van de kabels na verloop van tijd te voorkomen. Bovendien helpt de magneet de aansluiting veilig te geleiden en te koppelen.

MagSafe 2 45W

De MacBook Air maakt gebruik van de MagSafe 2 45W. Een hoger wattage kun je waarschijnlijk wel gebruiken echter zal je MacBook hier niet sneller van worden opgeladen.

MagSafe 2 60W

De MacBook Pro maakt gebruik van de MagSafe 2 60W. Deze extra kracht in wattage is nodig om het retina display te voorzien van genoeg stroom. Je kunt een lager wattage MagSafe gebruiker echter duurt het opladen dan wel langer. Deze oplader is geschikt voor alle MacBooks Pro 13 inch van 2012 tot en met 2015.

MagSafe 2 85W

De MacBook Pro maakt gebruik van de MagSafe 2 85W. Deze extra kracht in wattage is nodig om het retina display te voorzien van genoeg stroom. Je kunt een lager wattage MagSafe gebruiker echter duurt het opladen dan wel langer. Deze oplader is geschikt voor alle MacBooks Pro 13 inch van 2012 tot en met 2015.